TV-kast van kersenhouten meubelpaneel, door Frans

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Frans

Frans

NL

Gemiddeld

2 minuten

Op deze pagina lees je DIY verhaal van Frans die zijn eigen tv-kast heeft gemaakt van kersenhouten meubelpaneel. Frans deelt zijn ervaring en de stappen die hij heeft genomen om deze prachtige kast te bouwen. Hij beschrijft hoe hij het hout heeft opgemeten, gezaagd en geassembleerd om een stevige en stijlvolle tv-kast te creëren. Frans geeft handige tips voor het afwerken en het toevoegen van functionele details. Met zijn zelfgemaakte tv-kast heeft Frans een uniek meubelstuk gemaakt dat perfect past bij zijn interieur. Volg zijn gids en maak je eigen tv-kast van kersenhouten meubelpaneel.

Omschrijving van Frans

Nieuwe "TV-kast" na een herindeling van de huiskamer. Apparatuur kan uit het zicht achter de TV geplaatst worden. Planken zijn om een uitstekend muurtje geplaatst om het muurtje te maskeren. Afzetplaats om leuke spullen neer te zetten. Kersenhouten meubelplaat genomen omdat een aantal meubels van kersenhout gemaakt zijn.

Hoe ik dit project gemaakt heb

  • Planken en staander op maat laten zagen uit 26 mm dik kersenhouten meubelplaat
  • mal van 10 mm dik mdf gemaakt om uitstekend muurtje goed te kunnen aftekenen. De mal is tpv het muurtje iets ruimer gemaakt om het muurtje goed te kunnen uitmeten t.o.v. van de mal. Het muurtje is namelijk niet zo strak qua maatvoering. Elke plank is dientengevolge net iets anders
  • Meubelverbinders van kersenhout gemaakt
  • Staander voorzien van 5 meubelverbinders die gemonteerd zijn met 10 mm deuvels. Planken met Directa schroeven van Hettich vastgezet op de meubelverbinders zodat de planken niet gaan kiepen.
  • Directa schroeven van Hettich gebruikt om op de muur meubelverbinders te monteren. Eerst 10 mm gaten gemaakt in het muurtje, pluggen geplaatst, met centreerpunten van een deuvelset boorgaten afgetekend op de meubelverbinders. Ook hier met Directa schroeven de planken tegen kiepen vastgezet.
  • Alle schroeven iets verzonken en afgedekt met een houtkleurig plastic plaatje
  • Geen blinde montage kunnen maken bij gebrek aan professioneel gereedschap
  • Na het volledig monteren is de "TV-kast" weer gedemonteerd om alles af te ronden, te schuren en te lakken. 3 lagen Glitsa meubellak aangebracht. Eerste laag met een kwast en de andere twee lagen met een roller aangebracht. De lak met 5% water aangelengd om 3 keer een dunne laklaag te creëren. Vervolgens de "TV-kast" weer gemonteerd.

Afmetingen van mijn DIY project

132,0 x 245,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Frans en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1021,52 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken