Sfeervolle TV-kast van multiplex en kersenhout, door Joost

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Joost van

Joost van

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

TV-kast van okoumé multiplex met een kersen meubelpaneel als bovenplaat en zwevend opgehangen met een standaard kastophangsysteem. De kast heeft geïntegreerde verlichting, ventilatoren en diverse openingen voor kabels.
De deurtjes klappen horizontaal naar beneden met gasgeveerde dempers.

Tv-kast op maat

De kast is uitgedacht en getekend in Sketchup. De buitenmaten zijn zo gekozen dat alle apparatuur in de kast past. De verhoudingen zijn gebaseerd op andere TV-meubels. Daarvoor zijn alle componenten, zoals de TV ontvanger, versterker e.d. als blokken gemodelleerd. Met een handmatige exploded view, is een lijst van onderdelen gemaakt. Van alle onderdelen is de maat opgemeten in Sketchup, rekening houdend met de nodige ruimte tussen bijvoorbeeld de deurtjes en de kast. De maten zijn overgenomen in een spreadsheet om als hulp bij het bestellen te kunnen gebruiken.
De kast is in elkaar gezet met verzonken schroeven en houtlijm. Uitsparingen voor het kastophangsysteem, de scharnieren en de ventilatoren zijn geboord en gefreest. De schroeven in het zicht zijn weggeplamuurd. Daarna is de kast geschilderd. De bovenplank is gebeitst en gelakt.

De afmetingen van het kastje

180,0 cm breed
42,6 cm diep
32,7 cm hoog

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Joost van en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

558,49 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken