Opbergtuinkist voor de kussens van de tuinset, door Ron

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Ron

Ron

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Op deze pagina lees je over het DIY verhaal van Ron, die een opbergtuinkist heeft gemaakt voor de kussens van zijn tuinset. Ron deelt zijn ervaring en de stappen die hij heeft genomen om deze functionele oplossing te realiseren. Hij beschrijft hoe hij de kist heeft opgemeten, gezaagd en in elkaar heeft gezet om een stevige en waterbestendige opbergplek te creëren. Ron geeft handige tips voor het afwerken en het toevoegen van handvatten en sloten. Met zijn zelfgemaakte opbergtuinkist heeft Ron een praktische en stijlvolle oplossing gevonden om zijn tuinkussens op te bergen en te beschermen. Volg zijn stappen en maak je eigen opbergtuinkist.

Omschrijving van Ron

Ik heb een opbergkist gemaakt voor tuinkussens. Deze opbergkist is ontworpen om 10 tuinkussens te kunnen bergen. Om het gebruiksgemak te vergroten, heeft de opbergkist een deksel dat gemakkelijk te openen en te sluiten is.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Hier is een werkbeschrijving voor het maken van een tuinkist voor lounge set kussens:

  1. Bepaal de afmetingen van de tuinkist op basis van de grootte van je lounge set kussens. Zorg ervoor dat de kist ruim genoeg is om alle kussens op te bergen.
  2. Zaag de houten planken op maat volgens de bepaalde afmetingen. Je hebt planken nodig voor de bodem, de zijkanten, de voorkant, de achterkant en het deksel van de kist.
  3. Schuur de randen en oppervlakken van de planken glad met schuurpapier om splinters te voorkomen.
  4. Monteer de zijpanelen aan de voorkant en achterkant van de kist met behulp van schroeven. Zorg ervoor dat de planken stevig aan elkaar zijn bevestigd.
  5. Bevestig de bodemplank aan de zijpanelen en zorg ervoor dat deze goed vastzit.
  6. Plaats scharnieren aan de achterkant van de kist om het deksel te bevestigen. Zorg ervoor dat de scharnieren stevig vastzitten aan zowel het deksel als de achterkant van de kist.
  7. Test het deksel om ervoor te zorgen dat het soepel opent en sluit.
  8. Controleer de stevigheid van de kist en zorg ervoor dat alle onderdelen goed vastzitten.
  9. Optioneel: Verf of beits de kist in een kleur die bij je tuin of terras past. Dit zal de kist beschermen tegen weersinvloeden en er aantrekkelijker uit laten zien.

Afmetingen van mijn DIY project

200,0 x 80,0 x 70,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ron en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

231,41 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken