Op maat gemaakte mediakast berken multiplex, door Yorick

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Yorick

Yorick

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Ik heb een kast voor cd's, dvd's en videogames om een deur heen gebouwd. Het was de eerste keer dat ik zelf zo'n meubel maakte, in plaats van een kant en klaar bouwpakket van die ene Zweedse meubelboer in huis haalde. Ik wilde namelijk optimaal gebruik maken van de ruimte die ik heb, in plaats van me te beperken tot de maten van het meubel zelf.

Maatwerk met berken multiplex

Ik heb natuurlijk eerst alles opgemeten. Het pand is ietwat verzakt, dus er zit bijvoorbeeld twee centimeter hoogteverschil tussen het linker en rechter gedeelte van deze kast. Hij is rechts ook wat smaller dan links. Ook leuk: het linkergedeelte moest bovenin smaller worden dan onderin, anders paste het niet tussen de muur en de deurpost. Handig joh, die oude huizen ;) Ter voorbereiding had ik ook nog even de wand getest waar het tegenaan kwam te staan. Dan bleek een gipswandje te zijn, dus daar moest ik speciale gipswandpluggen voor halen. Ik heb voordat ik bestelde nog even contact opgenomen met OPMAATZAGEN.nl om te vragen wat de beste dikte zou zijn van de legplanken, dat bleek 18mm te zijn. Toen ik de boel eenmaal in huis had, heb ik om de zoveel centimeter gaatjes geboord in de verticale planken, zodat ik daar plankdragers in kan steken (de legplanken zijn dan ook in hoogte verstelbaar). Klustip: ik heb gelukkig een toffe buurman met heel veel kluservaring én gereedschap. Ik mocht o.a. zijn workmate (een inklapbare werkbank) en winkelhaak (daar kun je een heel stakke lijnen mee tekenen) lenen. Zonder die twee dingen had het veel langer geduurd vrees ik. Ik ben er in totaal twee middagen zoet mee geweest. Ik ben erg blij met het resultaat. Misschien dat we hem in de nabije toekomst nog eens een kleurtje geven en anders indelen, maar voor nu is het goed.

De afmetingen van de kast

Het is 219,0cm breed, 216,0cm hoog en 20,0cm diep

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Yorick en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

612,72 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken