IKEA hack: update van ons besta dressoir met aansluitend bureau voor de kinderen, door Karel

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Karel

Karel

NL

Heel makkelijk

1 minuut

Omschrijving

Een eiken plank als afwerking van de bovenkant van een Ikea Besta dressoir, precies passend tussen twee muren. Met een extra stuk zodat er een speelplekje voor de kinderen is ontstaan.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

De plank is op de kast vastgezet met montagekit en daarna van binnenuit nog met schroeven vastgezet zodat hij nauwer aansluit op de kast en zodat deze niet gaat werken.
Bij het bureau gedeelte is gebruik gemaakt van 3 wandsteunen. Een tegen de zijkant en 2 tegen de achterwand. Deze zijn ook met kleine schroeven vastgezet in de onderkant van de plank.
De planken zijn aan een zijde aan de bovenkant 4mm afgerond zodat de kinderen zich er niet te hard aan kunnen stoten, en het ziet er ook mooi afgewerkt uit.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Het bestaat uit twee planken, die beide 41,5 cm diep zijn (de diepte van de Ikea Besta kastjes + het deurtje waar de plank overheen valt). De planken zijn samen 4,08 meter breed, waar bij de naad precies op 180,0 cm valt zodat deze precies boven 2 deurtjes zit.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Karel en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

734,52 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken