Houten opbergbak op wieltjes in zwarte MDF, door Nic

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Nic

Nic

NL

Makkelijk

2 minuten

Met de houtbak gemaakt van MDF zwart plaatmateriaal, kan Nic zijn brandhout opbergen. Aan de hand van zijn schets heeft hij zijn houtbak gemaakt. Daarbij heeft hij er wieltjes onder gemonteerd, zodat de houtbak gemakkelijk verplaats kan worden. Bekijk hier Nic zijn resultaat!

Omschrijving van Nic

Een houtbak om naast de kachel te zetten. Een bak met een deksel waarin perfect 2 pvc opbergboxen passen: 1x een grote bak voor het brandhout en 1x een kleine hoge bak voor het aanmaakhout, aanmaakblokjes, lucifers en handveger + blik.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Nadat ik een schets had gemaakt, kon ik afleiden wat de juiste afmetingen waren van alle panelen in zwarte MDF. Via de website van TOSIZE.be , was dit zo besteld. Ik had zelf nog massief grenen latjes liggen, die ik in de hoeken onderaan en aan de zijkanten kon lijmen en vastschroeven. Hierdoor werd er enkel langs binnen uit geschroefd en zijn er nergens aan de buitenkant schroeven zichtbaar. Met opbouw kastscharnieren werd het deksel bevestigd aan de achterwand. Aan de onderkant bevestigde ik 4 rubberen loopwieltjes, waardoor de bak eenvoudig kan verplaatst worden om te poetsen. Achteraan heb ik een opdiklat en deurbuffers bevestigd op plinthoogte, zo dat de bak de muur of de plinten niet kan beschadigen en het deksel ook niet tegen de muur komt. De buitenkant werd afgewerkt met 4 lagen watergedragen, matte, kleurloze vernis.

Afmetingen van mijn DIY project

90,0 x 50,0 x 45,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Nic en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

179,60 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken