Flexibele plankenkast, door Roderik

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Roderik

Roderik

NL

Makkelijk

2 minuten

Hoe ideaal is het om je boeken netjes te kunnen opbergen in de studeerkamer? Roderik maakte daarom een flexibele plankenkast van Multiplex Berken. Hij bestelde bij ons het plaatmateriaal waarna hij snel aan de slag kon om een eenvoudige, maar handige plankenkast te maken. Nu is zijn studeerkamer netjes opgeruimd! 

Omschrijving van Roderik

Voor onze studeerkamer hebben we een flexibele plankenkast gemaakt om (met name) boeken in op te kunnen bergen.  De rails maken het mogelijk om planken te verplaatsen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Allereerst heb ik de maten van de onregelmatige muur opgemeten en een tekening gemaakt van hoe ik de kast wilde vormgeven. Wij wonen in een jaren 30 huis waar rechte muren eigenlijk niet bestaan, dus dat vergt wat tijd en denkwerk. 
 
In eerste instantie heb ik de witte f-rails gekocht en vervolgens goud gespoten om de kast een vintage look te geven. Nadat de rails goed waren gedroogd, heb ik deze op regelmatige afstand van elkaar en van de omliggende muren opgehangen. De bijbehorende plankliggers heb ik ook goud gespoten en gebruikt om de rails waterpas op de muur te krijgen. 

Pas nadat de rails op de muur bevestigd zijn, heb ik de afmetingen van de planken besteld. Het is veiliger om dat op te meten wanneer de rails al op de muur zitten, dan dat je dat vooraf gaat doen. Als de maten anders uitvallen, zit je met verkeerde afmetingen van je planken. Ik heb gekozen voor Multiplex Berken 18 mm, omdat ik de gelaagdheid mooi vindt en het een sterke plank is. Ik heb deze met een transparante, matte lak afgewerkt ter bescherming. Ik heb nog enkele reserve planken in de kast liggen als ik wat wil variëren, of meer of minder ruimte nodig heb.

Afmetingen van mijn DIY project

Het mooie aan dit project is dat de maten eigenlijk niet zoveel uitmaken, omdat je het geheel naar eigen wens kunt maken. In ons geval is de breedste breedte (bovenin) ongeveer 230,0 cm. Het onderste deel heeft een breedte van ongeveer 140,0 cm. De diepte van de kast is ongeveer 30,0 cm. De hoogte is 200,0 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken