Een unieke zelfgemaakte boekenkast op maat voor naast de schoorsteen, door Erik

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Erik

Erik

NL

Makkelijk

2 minuten

Zelf een meubel op maat maken hoeft niet per se heel lastig te zijn. Zeker als je er voor kiest om je zaagwerk online op maat te bestellen. In dit project laat Erik zien hoe hij zelf een prachtige en unieke boekenkast op maat heeft gemaakt van MDF en berken multiplex.

Omschrijving van Erik

Mijn eerste zelfbouwproject: een op maat gemaakte boekenkast in een nis van een schoorsteen. Bestaande uit blokken van 18mm MDF en blanken van 40mm berken multiplex.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb me laten inspireren door een ander project hier op de website. Als eerste stap heb ik de vierkante blokken gemaakt van 18 mm gegrond MDF. Voor de verbindingen heb ik lamello’s en pocket schroeven gebruikt, zodat er geen boorgaten aan de zichtzijden zitten. De kopse kanten werden afgewerkt met randsealer en 2 lagen grondverf. Daarna alles met 2 lagen lak afgelakt. Voor de ligplanken heb ik 40 mm berken multiplex gebruikt. De zijkanten die aan de schoorsteen grenzen heb ik met een handcirkelzaag schuin op maat gezaagd. Dat was nog best lastig, omdat de breedte achter en voor niet gelijk waren (oud huis); m’n Hultafors talmeter kam daarbij goed van pas. De voorkant heb ik met de bovenfrees kleine afrondingen gegeven. Daarna alles voorzien van 2 lagen Osmo hardwax olie. Voor het bevestigen van de vierkante blokken aan de planken heb ik deuvels en Titlebond houtlijm gebruikt, zodat er geen schroefgaten in het zicht zitten. Ben best trots op het eindresultaat voor m’n eerste project.

Afmetingen van mijn DIY project

Circa 235,0 cm hoog en 90,0 cm breed (bovenzijde)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Erik en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

646,63 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken