DIY: robuust TV-meubel gemaakt van OSB, door Jeroen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Jeroen

Jeroen

NL

Makkelijk

1 minuut

Omschrijving

Ik heb een een tv-meubel gemaakt van OSB hout. Met deurtjes van vilt, zodat geluid en infrarood erdoor kan. Hij is op maat gemaakt zodat mijn subwoofer en centerspeaker er precies in passen. Verder zit er een lichtstrip (Phillips Hue) onder en zitten er ventilatieroosters in.

TV-meubel op maat

Begonnen van boven naar beneden. Eerst de zijkanten, middenplanken en achterkant met deuvels en lijm aan de bovenkant bevestigd. Uitsparingen in de achterkant gemaakt voor het kast ophangsysteem. Verlengsnoeren voor gemonteerd. En als laatste de onderkant er opgeschroefd. In de onderkant heb ik uitsparingen gemaakt voor ventilatieroosters en de inlaat voor de subwoofer. Kabelgootjes (200x15x15) voor de lichtstrip erop gemonteerd. En ladengeleiders met plank voor de receiver (zodat je goed bij de kabels kan) en als laatste de viltendeurtjes. De viltendeurtjes heb ik in twee maten gebruikt, 51,7 x 32,2 en 68,8 x 32,2. Omdat ik er achter kwam dat de muur waar ik de kast aan op wilde hangen niet recht liep, heb ik er voor gekozen om ook een tweetal pootjes onder de kast te monteren. Dit voor extra stevigheid en veiligheid.

De afmetingen van het project

241,0 cm breed
50,0 cm diep
63,8 cm hoog (met poot)
35,8 cm hoog zonder poot

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jeroen en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

165,14 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken