DIY kattenboom met plateau’s van MDF!

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

J.J.

J.J.

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Moderne kattenboom of klimpaal. Een paal waar onze katten heerlijk kunnen klimmen, ravotten maar ook uitrusten. Hoog in de boom kunnen ze alles mooi overzien en wanen ze zich veilig. De kattenboom heeft een moderne uitstraling met als basis een aluminium paal welke tussen de vloer en plafond wordt geklemd. De treden zijn zijn ronde schijven van MDF.

DIY: kattenboom

De basis is van de paal is gemaakt van een oude IKEA kast van het type Stolmen welke we op marktplaats hebben gekocht. De plateau's zijn MDF schijven van 22 mm die zijn geschilderd met zijde matte lak. De schijven hebben we bij OPMAATZAGEN.nl laten maken en zijn heel mooi cirkel vormig. In de schijven zijn met een gaten zaag ronde gaten geboord zodat de schijven over de paal passen. Ze worden geklemd op de paal met de standaard planken houders van IKEA Stolmen.
Uiteindelijk hebben we twee kattenbomen gerealiseerd

De afmetingen van het project

Hoogte van de boom is 260,0 cm. De kleinste schijven zijn 26,0 cm in doorsnede en de grootste schijf is 45,0 cm. De middelste schijf is 40,0 cm. De boom heeft in totaal 6 schijven met een onderlinge afstand van 30,0 cm. De onderste schijf is op een hoogte van 45,0 cm vanaf de vloer gemonteerd.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van J.J. en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

155,09 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken