DIY: Balkon zomerproof maken, door Bob

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Bob

Bob

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Ik heb mijn balkon kunnen verhogen/verbreden met behulp van onder andere multiplex hardhouten platen via OPMAATZAGEN.nl. De platen zijn afgewerkt met beits. Vervolgens heb ik het okoume op hardhouten balken op tegelliggers gemonteerd. Tot slot, om het af te maken, heb ik daarbovenop WPC composieten kliktegels gelegd.

DIY: Je balkon zomerproof maken!

Na uitvoerige planning (zie werktekeningen), de materialen uitgekozen te hebben en het juiste gereedschap gekocht te hebben kon ik de platen aanschaffen. In goed overleg met OPMAATZAGEN.nl heb ik gekozen voor Okoume harhouten multiplexen platen. Deze heb ik gemonteerd op een raamwerk van hardhouten balken, welke op tegeldragers lagen, om zo op gelijke hoogte te komen met de randen van mijn voormalige balkon (zie foto's). Het geheel is afgewerkt met WPC kliktegels.

Wat onder andere erg fijn was, is dat OPMAATZAGEN.nl eerlijk aangaf dat ik bij mijn project beter de okoume platen kon gebruiken. Ondanks dat okoume platen een stuk goedkoper adviseerde ze toch deze houtsoort in plaats van betonhardhout welke ik van plan was om te gebruiken. Zowel omdat deze platen wat meer wrijving zouden geven m.b.t. de kliktegels die erop zouden liggen, alsmede dat deze planken wat minder gevoelig zouden zijn voor spanning/kromtrekken bij blootstelling tot vocht. Deze eerlijke manier van werken en juist advies op maat is mij erg goed bevallen.

Ook werd mij, later terecht gebleken, geadviseerd dat de dikte van 1,0 cm ruim voldoende zou moeten zijn op het geraamte wat ik gemonteerd had met ruimte van max. 75,0 cm tussen de balken. Dit advies werd mij binnen 1 dag gegeven zodat ik snel en goed door kon pakken. Verder zijn de platen natuurlijk exact in de juiste maten afgeleverd, tot aan de deur door de vriendelijke medewerker.

PS: puntje tot verbetering is de randjes die schuin afgewerkt kunnen worden waarbij het voor mij niet duidelijk was ten opzichte van wat precies de graden (45 of 22,5 graden bijvoorbeeld) afgesneden zouden worden. Ik dacht dat 22,5 graden een 'scherpere' hoek/punt zou opleveren terwijl dit juist 'botter' was en dichter bij 90 graden uitkwam dan 45 graden (dus eigenlijk 67,5 graden). Geen ramp maar wel punt om te verduidelijken, het is maar ten opzichte van wat je de graden definieert.

Plaatmaterialen op maat bestellen

150,0 x 75,0 x 1,0 cm planken 8 maal.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Bob en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

520,72 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken