Design boekenkast met geïntegreerd nachtkastje, door Eric

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Eric

Eric

NL

Gemiddeld

2 minuten

Eric heeft een zwarte boekenkast met geïntegreerd nachtkastje gemaakt. TOSIZE.be heeft het op maat gezaagde plaatmateriaal, namelijk MDF zwart, thuis geleverd. Hij zelf een praktisch en modern ontwerp gemaakt waaruit deze unieke, multifunctionele meubelkast is ontstaan. Door de integratie van de hanglamp, dient het ook als verlichting voor zijn nachtkastje. Een heel strak, op maat gemaakt, meubel dat uitstraling aan de ruimte geeft!

Omschrijving van Eric

Ons losstaande boekenrek op de slaapkamer lag vol met boeken. Het zag er rommelig uit en de stapel boeken op de grond werd steeds groter. Hoogste tijd dus om een nieuwe gepaste oplossing te bedenken. Ik ontwerp graag praktisch, en mooie meubelen die voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden. De basis van dit ontwerp vormt de boekenkast maar met integratie van de lade en de hanglamp heeft het ook de functie van een nachtkastje. Het grote middenvlak is bedoelt om een schilderij op te hangen, en er is eventueel ruimte voor een mooi bloemenvaasje of iets dergelijks. Het gebruik van zwart MDF plaat materiaal geeft een mooi contrast met de rest van onze slaapkamer.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Alles begint met een idee.

  1. Maak eerst een schets van de situatie. Ruimtelijk inzicht help daarbij.
  2. Daarna heb ik alles uitgerekend en in maten gezet.

Omdat deze kast uit heel veel klein planken bestaat moet je moet ook goed nadenken hoe je e.e.a. wilt gaan verbinden. Ik wilde een hanglamp boven het nachtkastje en moest daar een systeem voor bedenken. De bevestiging van de lamp aan een stok is hier tevens de oplossing voor een extra versteviging van de kast in de linker bovenhoek. Met deze bevestigingsplaat zorg je er tevens voor dat de kast aan de muur kan worden vastgezet.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

225,0 × 61,6 × 16,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Eric en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

202,43 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken