Creëer je eigen boekenkast met IKEA hack, door Tessa

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Tessa

Tessa

NL

Gemiddeld

3 minuten

Ontdek Tessa's IKEA Hack: een stijlvolle boekenkast

Droom jij ook van een gepersonaliseerde woonsfeer die jouw interieur uniek maakt? Laat je dan inspireren door Tessa’s doe-het-zelfproject waarin zij met behulp van TOSIZE.be een prachtige boekenkast heeft gecreëerd, volledig geïntegreerd met een functionele deur. Deze slimme IKEA hack laat zien hoe je jouw eigen meesterwerk tot leven brengt.

De opbouw en het unieke design

Op de ingezonden foto's zien we Tessa's project in verschillende stadia van realisatie. De basisstructuur lijkt geïnspireerd op een bekend IKEA-model, slim aangepast en uitgebreid met een strakke kastombouw. De boekenkast, die in het kantoor komt te staan, sluit naadloos aan op de hoogte van de kamer, waardoor het plafond onderdeel lijkt te worden van het design. Door slim gebruik te maken van de ruimte naast de deur, wordt elke centimeter optimaal benut.

De neutrale kleur van de boekenkast zorgt voor een tijdloze look die past bij verschillende interieurstijlen. Het project onderscheidt zich door de integratie van de deur, wat niet alleen innovatief is, maar ook een ruimtebesparende oplossing biedt. Enkele unieke details, zoals de nauwkeurig gekozen plankenafstanden die diversiteit in opbergruimte bieden, maken het project persoonlijk en functioneel.

De voordelen van zelf bouwen

Door het realiseren van dit project heeft Tessa laten zien dat een persoonlijke touch en maatwerk toegankelijk zijn voor iedere doe-het-zelver. Het grootste voordeel ligt in de onbeperkte flexibiliteit qua maatvoering en materiaalkeuze. Zo past de kast precies in de beschikbare ruimte en kun je de uitstraling helemaal afstemmen op je eigen voorkeuren en interieur. Bovendien is de zelfbouw een kostenefficiënte manier om tot een passend en uniek meubelstuk te komen.

Stijl en afwerking van de boekenkast

Het eindresultaat is een strakke en moderne boekenkast die naadloos aansluit bij de hedendaagse Scandinavische stijl; eenvoud, functionaliteit en een lichte uitstraling staan centraal in Tessa’s ontwerp.

Voordelen van MDF Blank 16 mm

Het project maakt gebruik van MDF Blank in verschillende diktes. MDF Blank 16 mm is een veelzijdige houtsoort die eenvoudig te bewerken is, wat het ideaal maakt voor op maat gemaakte projecten zoals deze. Door de gladde afwerking kunnen schilderingen en andere afwerkingen moeiteloos worden aangebracht, wat bijdraagt aan de professionele uitstraling van de boekenkast.

Voordelen van MDF Blank 18 mm

Voor de grotere paneeldelen is er gekozen voor MDF Blank 18 mm. Deze houtsoort biedt meer stijfheid en duurzaamheid, essentieel voor de constructie van grotere delen en de stabiliteit van de gehele kastombouw. Net als de dunnere variant is het oppervlak glad en perfect voor afwerking met verf of fineer. In combinatie zorgen de gekozen houtsoorten voor een solide en esthetisch aangename boekenkast.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Tessa en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

211,63 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken