Binnenluiken in landelijke stijl in het dakkapel, door Gerard

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Gerard

Gerard

NL

Makkelijk

2 minuten

Verduisterende luiken voor in het dakkapel

Want welke verduistering is handig voor deze dakkapel met balkenplafond en draai-kiep-ramen? Uiteindelijk kwam mijn vrouw dit idee: Binnenluiken moesten het worden! Volledig verduisterend 's nachts en overdag. De luiken zijn helemaal in te klappen zodat de ramen open kunnen als dat nodig is. Qua stijl passen ze ook nog eens prima bij het huis, een woonboerderij in landelijke stijl.

Hoe maak je landelijke luiken?

Als eerste is de gewenste breedte van de luiken bepaald. De luiken bestaan uit 2 scharnierende delen en lijstjes waar ze aan bevestigd zijn. Het buitenste scharnierende deel iets breder gemaakt zodat de luiken ingeklapt over de lijstjes heen vallen. Vervolgens de verschillende delen besteld bij TOSIZE.be en aan de slag. Om te zorgen dat de luiken niet krom trekken én niet te zwaar worden is multiplex populier gegrond gebruikt. In de scharnierende delen een streepje gefreesd om het toch op planken te laten lijken, een uitsparing uitgezaagd voor de raamgrepen en een klein knopje gemonteerd om het inklappen makkelijk te maken. Vervolgens de delen geschilderd en met kleine luikscharnieren aan elkaar gemonteerd. Vervolgens de lijstjes van de luiken op het kozijn van de dakkapel gemonteerd en klaar!

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Het zijn 2 luiken van 104,5 cm hoog, het ene luik is 85,0 cm breed, het andere 94,0 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Gerard en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

178,88 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken