Keuzehulp

Ga snel door naar de sectie van jouw voorkeur:

Meer over onze service

We helpen je graag

In ons assortiment vind je verschillende producten die jou kunnen helpen bij jouw volgende project. Zo leveren en zagen wij meer dan 1000+ houtsoorten voor je op maat, en daar houdt het niet op; naast hout vind je ook kunststof panelen in onze webshop. Door dit grote assortiment kan het wat overweldigend zijn om de juiste keuze te maken. Geloof ons wanneer we zeggen: met hout- en plaatmateriaal kan je geen foute keuze maken. Hieronder hebben we enkele tips om het je makkelijker te maken. Allereerst geldt voor elk project:

 • Bepaal de uitstraling die je wilt
 • Bepaal de afmetingen
 • Bepaal de dikte

Heb je een klein budget? Dan zit je altijd goed met MDF waarna je deze eenvoudig af kunt werken met jouw gewenste kleur. Is jouw budget ruimer? Geef op de categoriepagina aan naar welke specificaties je op zoek bent en laat je inspireren door de vele mogelijkheden. Dit doe je gemakkelijk door onderstaande stappen te volgen:

 1. Ga naar de categorie pagina hout- en plaatmateriaal
 2. Selecteer een van de vele mogelijkheden aan de linkerkant van het scherm. Zit je op mobiel? Klik dat het knopje 'filter' open en ga direct aan de slag.

Algemene tips voor het kiezen van de juiste houtsoort

Naast bovenstaande tips zijn er ook nog een aantal andere algemene tips die handig zijn bij de keuze van het juiste paneel:

 • 18 mm en 22 mm zijn de meest gekozen diktes wanneer je een constructie gaat bouwen.
 • Alle onafgewerkte panelen hebben nog een lak nodig voordat je deze in vochtige situaties in kan zetten. 
 • MDF en multiplex zijn populaire basisplaten. Deze kan je volledig afgewerkt krijgen met melamine of HPL toplaag, dan zijn ze vaak duurder. Heb jij dus een klein budget? Ga dan voor onafgewerkt materiaal en finish deze zelf met een verf of lak.
 • HPL is de krasvaste variant van melamine, veel merken hebben een koppeling tussen deze twee toplagen. Ga voor HPL wanneer je een werk oppervlakte nodig hebt en maak de rest van de ruimte af met een melamine plaat om kosten te besparen.

Veelgestelde vragen

Alle antwoorden op een rij

Dat hebben we zeker! Klik door ons assortiment en vind er de gefineerde varianten.

Bekijk ons assortiment

Dat is optioneel en afhankelijk van het product dat je gekozen hebt.

 1. Wanneer een paneel het afname type 'per gezaagde plaat' heeft, kan je ervoor kiezen om de reststukken die langer en breder zijn dan 10,0 cm mee te laten leveren. Dit geef je eenvoudig in de winkelwagen aan.
 2. Producten die wij per m² leveren, zonder afval, leveren we geen reststukken mee. Het gaat in dat geval om ons kunststof en enkele plaatmateriaal soorten. 

Heb je de stukken niet nodig? Dan bieden we de optie om af te zien van de reststukken. Wij zullen de stukken in dat geval op een duurzame manier hergebruiken.