Zware industriële lamp aan gipsen plafond monteren

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Jeff (J. A.)

Jeff (J. A.)

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Omschrijving

Ik had de volgende uitdaging: Een zware industriële lamp aan een gipsen plafond monteren. Bijkomend probleem was dat er twee aansluitingen zaten die beiden te ver weg zaten. Ik had geen zin in afdekplaatjes en strips aan het plafond. Ik wilde een nette afwerking met een mooie plaat. Maar ik had twee platen nodig om alles weg te werken. Daarom heb ik gekozen om ovale platen te monteren. Dat maakt het geheel wat speelser.

Hoe ben je te werk gegaan?

Eerst twee latten bevestigd (haaks). Deze heb ik met schroeven stevig aan de plafondbalken bevestigd. De platen zijn van Multiplex Interieur Populier. Dat is zeer licht materiaal. Wel zo fijn als je ze boven je hoofd moet bevestigen. Maar het is stevig genoeg en kan goed met schroeven worden bevestigd. Ik heb voor de “gegronde” versie gekozen. Deze zijn goed in de grondverf gezet en 1 afwerklaag was voldoende. Ik heb ook gekozen om de platen zwevend op te hangen. Metalen plaatjes bevestigd en deze in elkaar geschoven. Uiteraard is de lamp zelf met twee forse schroeven door de plaat heen, in de onderliggende lat geschroefd. En tevens is een grote haak gemonteerd om het gewicht van de lamp te dragen.

Wat zijn de afmetingen?

De platen zijn ovaal (160,0 x 70,0 cm) en 12 mm dik.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jeff (J. A.) en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

191,88 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken