IKEA gepimpt - Metod wandkast op maat, van Ludwig

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Ludwig

Ludwig

DE

Uitdagend

2 minuten

In dit doe-het-zelf-project laat Ludwig zien hoe hij een kast maakte. Als basis maakte hij de IKEA methodekasten. En de fronten besteld om online op te meten. Hier koos hij voor multiplex gemaakt van Fins sparrenhout. Het resultaat is een mooie en slim ontworpen wandkast.

Beschrijving van Lodewijk

Er moet ruimte zijn voor een hangkast in een 3,50m lange nis in de gang. De oplossing was een combinatie van METOD kastelementen van IKEA en nauwkeurig op maat gemaakte fronten van vuren multiplex.

Hoe ik dit project heb gedaan

Hiervoor heb ik - zoals gebruikelijk op een rail - 4 (deels gebruikte) Metod body's gemonteerd b 80 x h 60 en één ernaast van b 30 x h 60. De "Detector" De app voor de iPhone hielp me de elektriciteitskabels te lokaliseren voordat ik ging boren (er waren er een paar!) De fronten zouden opvouwbaar zijn, maar de IKEA fronten waren te zwaar voor de UTUTRA vouwscharnieren (eigenlijk alleen fronten tot b 80 x h 40 zijn hiervoor bedoeld). Dus extrapoleerde ik het oppervlaktegewicht uit de gedetailleerde informatie van het lichtste IKEA front van dit formaat naar het grotere front en ging op zoek naar een geschikt – mooi en tegelijkertijd goedkoop – materiaal. Online vond ik wat ik zocht: Fins sparrenmultiplex met een dikte van 15 mm. De snijmaten zijn met minimaal verlies verkregen uit de beschikbare paneelafmetingen. De eerste drie fronten zijn uit één paneel gezaagd en zorgen daardoor voor een mooie, samenhangende fineeruitstraling. Ook het laatste front van de rij (overspanning 80'30 cm) werd met zeer weinig afval uit een paneel gezaagd. Alle fronten hebben een kleine schuine kant aan de lange zijden van het front en werden gratis geleverd. Het bevestigen was kinderspel met de boorsjabloon en accessoires van de UTUSTRA scharnieren en de montage en fijnafstelling waren snel gedaan. Zie je! De op maat gemaakte IKEA wandkast met fronten van Fins sparrenhout is klaar.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

350,0 x 60,0 x 40,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ludwig en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

104,83 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken