Een slimme zelfgemaakte modulaire kast op maat, door Arjan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Arjan

Arjan

NL

Gemiddeld

2 minuten

Arjan laat in dit DIY project zien hoe hij zelf een slimme modulaire kast op maat heeft gemaakt. Voor deze klus bestelde hij multiplex interieur panelen op maat. Zo kon hij direct starten. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder. 

Omschrijving van Arjan

Twee kasten bestaande uit ieder 10 kubussen (40,0 x40,0 x 40,0 cm). Eventueel kan er ook 1 kast van gemaakt worden bestaande uit 20 kubussen. De kubussen kunnen op allerlei manieren op en naast elkaar geplaatst worden. Voor de stevigheid worden de blokken aan elkaar bevestigd met één kleine bout. Om verschillende kastopstellingen mogelijk te maken bevat iedere zijde van een kubus drie gaten gelegen op één lijn. Op die manier zou je ook extra kastruimte kunnen creëren door de kubussen niet recht op elkaar te plaatsen, maar verspringend (niet op de foto's). Handig voor als je meer ruimte in je kamer beschikbaar hebt. Vier kubussen zijn voorzien van een eenvoudig klap/schuifdeurtje.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Bij deze online zagerij heb ik 80 panelen populier multiplex (9mm) gekocht in het formaat 390x390mm voor de zijkanten van de kubussen, 20 panelen 381x381mm voor de bodemplaten ((achterzijden) en 8 panelen 375x375mm voor de deurtjes en legplanken. De zijkanten zijn molenwieksgewijs rond de bodemplaat gelijmd (aan de bodemplaat en aan de aangrenzende zijden). Met klein spijkers aan de zijkanten is het geheel verstevigd (dat laatste kan ook met een tacker). Dat levert een zeer stevige constructie op. De voornoemde drie gaten zijn geboord met behulp van een mal zodat ze bij iedere kubus op dezelfde plek zitten. De klap/schuifdeurtjes draaien om een metalen buisje van 8mm gemonteerd tussen beide kanten van de kubus. Dit buisje moet geplaatst worden voordat de kubus afgemonteerd wordt. Het deurtje heeft aan de binnenzijde een geleider die er voor zorgt dat je het deurtje in de kubus schuift op een in de kubus gemonteerde houten geleiding.

Afmetingen van mijn DIY project

Van de kubus: 400x400x400mm (ongeveer); totale kastomvang is gevarieerd.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Arjan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

568,39 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken