Kunststof

Thuiswinkel Waarborg

Op zoek naar wandpanelen voor vochtige ruimtes of plaatmateriaal voor buiten? Ga voor kunststof! Deze panelen zijn onder hoge druk samengeperst en kunnen tegen natte omstandigheden. Kunststof bestel je gemakkelijk op maat gezaagd en zijn beschikbaar in veel kleuren, patronen en varianten. Ga bijvoorbeeld voor een luxe marmer- of betonlook. Op zoek naar een rustige uitstraling? Kies dan een van de hoogglans of matte panelen. Deze zijn beschikbaar in verschillende populaire RAL-kleuren. 


Wat is een kunststof plaat op maat?

Kunststof is een product wat door middel van een chemische reactie tussen natuurlijke grondstoffen tot stand komt. Omdat het om een door de mens gecreëerde grondstof gaat, is kunststof geoptimaliseerd tot een multifunctioneel, houdbaar en sterk product. 
Onze platen worden na het online bestellen al vanaf enkele werkdagen op de klus of thuisbezorgd!

Op zoek naar wandpanelen voor vochtige ruimtes of plaatmateriaal voor buiten? Ga voor kunststof! Deze panelen zijn onder hoge druk samengeperst en kunnen tegen natte omstandigheden. Kunststof bestel je gemakkelijk online op maat gezaagd en zijn beschikbaar in veel kleuren, patronen en varianten. 

Je koopt kunststof panelen online bij dé online zagerij. Ga bijvoorbeeld voor een luxe marmer- of betonlook. Op zoek naar een rustige uitstraling? Kies dan een van de hoogglans of matte panelen. Deze zijn beschikbaar in verschillende populaire RAL-kleuren. Bovendien worden alle kunststof platen op maat gezaagd. Dat is écht handig!

Eigenschappen van kunststof

Wij hebben een ruim assortiment op het gebied van kunststof, met speciale eigenschappen per type kunststof. Hieronder vind je een handig overzicht!
Er zijn veel overeenkomsten in de kenmerken, maar op bepaalde vlakken zijn er ook wezenlijke verschillen tussen de kunststoffen. Kies voor jouw project het meest geschikte materiaal. Twijfel je tussen twee of meer producten? Kijk dan bij de productspecificaties op de productpagina!
 

Kenmerken

HPL

Polycarbonaat

Plexiglas

Alupanel-Dibond

Wandpanelen

Vochtbestendigvvvvv
Stootvastvvv

Lange levensduurvvvvv
Uv-bestendigvvvv
Binnen- en buiten toepassing


v
Brandvertragend
v


Onderhoudsarmv
vvv
Makkelijk bewerkbaar


v

Hopelijk heb je door het handige bovenstaande overzicht een goed beeld van de kenmerken per productsoort. Zoals je kunt zien is elk kunststof product in ons assortiment vochtbestendig, dus goed implementeerbaar, zowel binnen- als buitenshuis. Daarnaast hebben al onze kunststoffen ook een lange levensduur, zijn ze allemaal Uv-bestendig en bovendien ook nog onderhoudsarm. Al met al erg fijn als je een constructief, onderhoudsvrij en sterk eindresultaat wilt! Uiteraard zijn er binnen de verschillende productsoorten ook wezenlijke verschillen of de meest geschikte keuzes per segment of implementatie. Ben je op zoek naar een kunststof product wat het makkelijkste zelf te bewerken is? Ga dan voor Alupanel-Dibond. Ben je op zoek naar een product dat brandvertragend is? Ga dan voor het polycarbonaat. Wil je een prachtige marmerlook? Ga dan voor ons uitgebreid wandpanelen assortiment! Bij de verschillende productpagina’s vind je de veelgebruikte toepassingen per product. Handig als je al wel weet wat je wil gaan doen, maar nog niet zeker weet welk product je daarvoor het beste kan gebruiken. 

Verschillende soorten kunststof

  Klustips voor het monteren en afwerken van kunststof 

  Verschillende soorten kunststof hebben verschillende afwerk- en monteer mogelijkheden. Sommige producten zoals HPL gevelplaten zijn eenvoudig monteerbaar door te boren, andere kunststoffen zoals Polycarbonaat gedijen beter bij het gebruik van siliconenkit. 

  Elke soort kunststof in ons assortiment reageert anders op temperatuurwisselingen. Door temperatuurverschillen kan bijvoorbeeld een HPL gevelplaat uitzetten of krimpen, terwijl een paneel van Alupanel-Dibond letterlijk en figuurlijk niet warm of koud wordt van invloeden. Het is goed dit in acht te nemen bij het monteren zodat jouw kunststof plaat bijvoorbeeld niet scheurt. 

  Voor alle soorten kunststof kunnen wij adviseren om het product niet zelf op maat te zagen. Niet alleen omdat het bij bijvoorbeeld een product Plexiglas XT erg lastig is, maar vooral omdat wij dat voor jou doen. Gratis en tot op de millimeter nauwkeurig!

  Tot slot hebben wij nog onze DIY inspiratiepagina. Op deze pagina vind je heel veel voltooide projecten van anderen. Naast de productkeuze vind je ook een beknopte samenvatting van het montageproces. Laat je inspireren en kijk hoe en wanneer mensen gebruikmaken van onze kunststof producten!

  Onderhoud van kunststof

  Kunststof kenmerkt zich door onderhoudsvriendelijkheid. Geen enkel kunststof product in ons assortiment behoeft intensief onderhoud. Vaak is het gebruik van doorsnee huishoudproducten al voldoende om het product weer te laten blinken. Alle kunststof platen hebben wel gemeen dat ze een hekel hebben aan schuurmiddelen of andere bijtende stoffen. Ruil daarom de schuurspons in voor een simpele doek en laat de CIF staan en kies voor bijvoorbeeld groene zeep. 

  Veelgebruikte toepassingen van kunststof

  De toepassingen van ons product lopen ontzettend uiteen, maar zijn wel terug te brengen tot soliditeit en duurzaamheid. Kunststof is weer- en vochtbestendig en daardoor geschikt voor zowel binnens- als buitenshuis gebruik, van badkamer tot in de keuken en van carport tot boeidelen. 

  Daarnaast zien we kunststof ook terug in andere veelgebruikte producten zoals het sterke Polycarbonaat in Cd's en het Alupanel-Dibond dat furore maakt in de reclamewereld. 

  Natuurlijk is er ook een veelvoud aan lokale projecten met kunststof materiaal. Wil je bijvoorbeeld je boeiboord onder handen nemen met een HPL gevelplaat, of maak een plantenbak maken die er niet alleen strak uitziet, maar ook nog eens erg lang meegaat. Kortom is het toepassingsgebied van kunststof materiaal eindeloos. Waar wacht je nog op en start je eigen project, met een klein beetje hulp van ons!