Zelfgemaakt keukenblad van beton

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Kevin

Kevin

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Met behulp van het melamine plaatmateriaal en MDF plaatmateriaal van OPMAATZAGEN.nl heb ik een wit betonnen keukenblad met mee-gestorte spoelbak gemaakt. Het hout heb ik gebruikt voor de betonbekisting.

Hoe ben je te werk gegaan?

Bekisting en mal

Na het plaatsen van de keukenkasten heb ik direct het project ingemeten om te kijken of de bekisting zonder of met template kon worden gemaakt. Dit was niet het geval en ik kon daardoor de bekisting direct op de kasten maken.Voor de bekisting heb ik gekozen voor 16mm dik melamine plaatmateriaal. Voor de randbekisting heb ik de minimale breedte van 40mm besteld. Dit kon ik in de kop van het plaatmateriaal schroeven, waardoor de dikte van het keukenblad 24mm bedroeg. Voor de mal heb ik 16mm MDF plaatmateriaal gebruikt. Na het vastlijmen van alle onderdelen, heb ik de randen met een kantenfrees vormgegeven. Tenslotte heb ik de mal afgewerkt met drie lagen epoxy.Voorbereiden en storten beton

Na het inmeten van de nodige sparingen, afvoerkorf en positie van de spoelbak heb ik de bekisting gereed gemaakt met de nodige kit, hot-glue en ontkistingswax. Daarna kon ik met een gerust hart het beton storten.Het beton

Na het storten heb ik het blad 36 uur laten uitharden. Vervolgens het werk geslepen en geschuurd en afgewerkt met een aantal lagen 2 componenten polyurethaan voor intensief keukengebruik.

Wat zijn de afmetingen?

Lang blad met kookplaat en spoelbak is 3200 x 600mm. Kort blad is 950 x 600mm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Kevin en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

25,06 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken