Schilderij maken van MDF, door Petra

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

P.J.

P.J.

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Dat MDF voor veel doeleinden te gebruiken is, dat is algemeen bekend. Dat je van MDF ook kunst kan maken, ligt wellicht niet zo voor de hand. Laat je inspireren door het schilderij van Petra, dat ze maakte van verschillende stukken MDF Blank. Zij bewerkte het materiaal op een artistieke manier en bevestigde het aan elkaar tot één geheel.

Meer weten over MDF?

MDF behoort tot de familie van de vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor het schilderen van het materiaal, goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking. Het is daarom alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden: ideaal als basis voor een schilderij(lijst) dus!

Bewerken van MDF

De kopse kanten van MDF vragen om wat extra aandacht. Om de zuigende werking van de kopse kanten tegen te gaan zijn er verschillende mogelijkheden: verdunde houtlijm met wat water gebruiken, plamuur of een speciale randsealer. Mocht je MDF als basis voor jou schilderij of schilderijlijst in willen zetten, houd hier dan rekening mee.

MDF bestellen? Klik hier!

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van P.J. en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

210,00 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken