Robuuste spiegel-lijsten van Multiplex Berken, door Cas

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Cas

Cas

NL

Makkelijk

1 minuut

Omschrijving

In behandel praktijk spiegel-lijsten gemaakt voor: gang spiegel en praktijk spiegel. Op dik rand 15mm berken multiplex om de spiegel + rand van 9 mm berken multiplex die over spiegel steekt. Brede lijst afgerond 6mm, smalle lijst 3 mm. Afgelakt met blanke lak.

Robuuste houten lijsten om spiegels

Ik moest 2 spiegels ophangen, een lange smalle en een grote brede. Ik wilde een houten lijst maken. Van een lichte kleur hout. Ik heb eerder met berken multiplex gewerkt, dat ziet er mooi uit als je het met waterbasis blanke zijdeplans lak behandeld.

De lange smalle spiegel zat al in een aluminium profiel van 15 mm dik, de grote brede spiegel was 8mm dik, hier heb ik goedkope yoga matjes, die ik nog had, op maat gesneden en achter geplakt met dubbelzijdig tape.
De stroken van 15mm zitten om de spiegels, de stroken van 9 mm over de stroken van 15mm en steken over de spiegel waardoor deze geklemt wordt en niet naar voren kan vallen.
Voor de montage heb ik grote torx rvs schroeven gebruikt met een mooie gelijke afstand van elkaar.

De afmetingen van de spiegels

gang spiegel lijst: 244,0 x 75,0 cm, praktijk spiegel 120,0 x 157,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Cas en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

301,48 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken