Een zwart strak tv meubel op maat van MDF, door Karen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Karen

Karen

NL

Gemiddeld

3 minuten

Zelf een (TV-) meubel op maat maken geeft veel voldoening. Het is vaak ook (veel) goedkoper om het zelf te doen. En wanneer je het zaagwerk online besteld ook nog eens relatief eenvoudig. In dit DIY project laat Karen zien hoe ze een prachtig zwart TV meubel op maat heeft gemaakt van MDF. 

Omschrijving van Karen

Strak zwart tv meubel op de grond (al kan je dit evengoed ophangen). We wilden graag een meubel dat heel de lengte van de openhaard tot aan het gordijn zou innemen en ook mooi zou aansluiten bij de openhaard. Een meubel op maat was dus noodzakelijk. Helaas blijk dit zeer prijzig te zijn dus zochten we naar een alternatief. Dat hebben we gevonden door deze met gezaagd plaatmateriaal zelf te maken.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb eerst uitgezocht welke platen het voordeligst zouden zijn. Want sommige mdf kan je niet op maat krijgen maar moet je sowieso steeds een hele plaat van kopen. Of je ze nu opgebruikt op niet. Vandaar zijn we uitgekomen bij MDF zwart. Hiervan heb ik quasi heel de plaat gebruikt. Enkel voor de tussenstukken kwam ik nog te kort. Omdat zwart hier ook weer per hele plaat was en gewone dunne ook zijn we hier gegaan voor gewone blanke mdf van 3mm. Deze konden wel op maat zonder gehele plaat. Meteen ideaal om de scharnieren goed op te kunnen bevestigen. Hebben deze nadien nog wel ietsje korter gemaakt zodat de deur iets meer speling had om mooi in het meubel te vallen. De bovenkanten en de zijkanten zijn bevestigd met behulp van stokjes om het meubel in elkaar te laten klikken zodat er bovenaf en opzij geen boorgaten te zien zijn. We hebben er ook nog houtlijm tussen gedaan voor de stevigheid. De onderkanten en achterkant hebben we gewoon aan elkaar gezet met schroeven. Aan de binnenkant hebben we gewerkt met scharnieren die aanpasbaar zijn zodat je de openvallende schapjes heel mooi kan laten aanpassen. Alsook met een druksysteem. Wij hebben gekozen voor een schap dat je openduwt maar je kan natuurlijk ook voor deurtjes gaan of schuiven. Als het helemaal af was heb ik alles eerst voorzien van een zwarte primer. En daarna 2 lagen afwerk lak. De binnenkant heb ik niet geschilderd aangezien we dat persoonlijk niet nodig vonden. Wil je dit wel raad ik dit aan te doen voor het in elkaar zetten. De tussenstukjes in blanke mdf hebben we uiteraard wel geschilderd. Tip doe dit ook op voorhand. Wij hebben dit pas nadien gedaan en is natuurlijk veel moeilijker werken. De zijkanten van de mdf zijn zuigend zoals men hier ook aangeeft. Wij hadden deze niet afgewerkt met sealer maar mogelijks is dit handiger. Nu hebben de randen toch 2 laagjes extra nodig gehad. Om te zeggen dat het dus ook wel zonder kan.

Afmetingen van mijn DIY project

272,0 cm lang 
35,0 cm hoog
28,0 cm breed

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Karen en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

251,18 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken