Een kinderbureau van essen timmerpaneel 26 mm maken, door Stefan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Stefan

Stefan

NL

Gemiddeld

2 minuten

Hoewel er veel standaard kinderbureaus te koop zijn is het natuurlijk veel leuker om deze zelf op maat te maken. Door beperkte ruimte of gewenste stijl kan zelf maken in sommige gevallen een uitkomst zijn. In dit DIY project laat Stefan hoe hij een leuk bureau voor kinderen op maat heeft gemaakt. Hij heeft voor deze klus beslist om online gezaagd timmerpaneel essen in 26mm te bestellen. Het resultaat is een prachtig kinderbureau op maat.

Omschrijving van Stefan

Kinderbureau in hoek gemaakt van essen timmerpaneel 26 mm met bijbehorende schap van tevens essen timmerpaneel 26 mm. Bureau in hoek is van rechthoek paneel met afgeschuinde lange kant, schap is van 'gewoon' rechthoek paneel gemaakt. Ik had de essen timmerpanelen persoonlijk iets donkerder verwacht, door de lak heeft de kleur een tintje naar het donkere gekregen, maar het blijft een licht gekleurd hout zoals te zien op de foto's.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Voor de montage 3 keer in de blanke lak (Rambo pantserlak interieur transparant mat) gezet met tussendoor schuren om te voorkomen dat kinderkunst in het hout gaat trekken. Montage bureau met 3 stuks duraline plankdrager zwaarlast in de muur met Fisher SX8 pluggen. Nabij de 90 graden hoek van plank een paar dunner flinter hiervan af moeten zagen, omdat de muren niet perfect 90 graden hoek hebben t.o.v. elkaar en niet precies recht zijn. Gedaan met afkortzaag erlangs halen. Montage schap met Duraline montageset t.b.v panelen 12 mm om deze onzichtbaar te laten zweven. Netjes haaks gaten boren in de kopse kanten van 12 mm is niet makkelijk, maar te doen met de gereedschappen op de foto. Verder natuurlijk op de muur nauwkeurig de positie van de gaten van de pluggen bepalen met een houten malletje als hulpstuk.

Afmetingen van mijn DIY project

119,6 x 70,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Stefan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

439,26 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken