DIY Boekenkast van Multiplex berken en MDF voor zolder, door Jelle

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Jelle

Jelle

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Ik heb een speelse boekenkast gemaakt op zolder met MDF stroken 18mm voor de kubussen en berken multiplex 27mm voor de planken. Deze planken zijn onbehandeld en de kubussen zijn wit geverfd in dezelfde RAL kleur als de wand.

DIY boekenkast op maat

Voor de boekenkast heb ik gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte tussen de schuine schoorsteen en het schuine dak. De onderzijde is een frame van MDF waar de eerste multiplex plaat op ligt. Vervolgens is het een opstapeling van kubussen en planken. Met behulp van een eigen gemaakte tekening heb ik de juiste maten voor de planken bepaald en de hoogte van de de kubus hiervoor afgestemd. De multiplex stroken heb ik op maat besteld en de MDF plaat 18mm als losse stroken van 27,0 en 20,0cm diep zodat deze 5,0cm terugleggen tov de planken. De kubussen heb ik met een gemaakt door de stroken zelf op maat zagen met een afkortzaag. Daarna in elkaar geschroefd (3,5x35mm) en geschilderd. Alvorens het schilderen wel opgebouwd om te kijken of alles goed past.

De afmetingen van het project

Breedte onderste plank: 2,5m diep: 32,0cm.
Bovenste planken diepte: 25,0cm. Hoogte totaal: 2,3m

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jelle en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

958,31 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken