De perfecte thuiswerkplek, door Ilona van @mamoesjka_nl

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Ilona

Ilona

NL

Gemiddeld

4 minuten

Thuis werken, iedereen heeft er mee te maken en ik heb heel veel bewondering voor iedereen die dagelijks complete meetings en deadlines vanuit de eetkamertafel organiseren.

Op een woensdagmiddag wilde mijn kinderen graag schilderen en spaghetti knippen. Mijn jongste zoon vroeg of ik even anders kon gaan zitten met mijn laptop. ‘natuurlijk schatje, ik ga wel op de grond zitten werken!’. Ik droomde van een eigen werkplek, een plek om mezelf af te sluiten, doen alsof ik er niet ben en zonder rondvliegende spetters verf.

Omschrijving van Ilona (@mamoesjka)

Vroeg in de ochtend bedacht ik spontaan een hoekje in de keuken om te toveren tot werkplek. Mijn ideeën worden niet altijd door mijn gezinsleden gewaardeerd omdat sommige plannen nogal creatief zijn. Soms iets TE creatief. Ik bedacht om een deel van de keukenkast af te zagen waardoor er ruimte ontstaat voor een werkblad.

Diezelfde middag, toen niemand keek, besloot ik de keukenkast af te zagen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Via TOSIZE.be kon ik heel makkelijk materialen bestellen. Op de millimeter nauwkeurig heb ik het mooiste hout op maat laten zagen.

Voor het werkblad koos ik voor berken multiplex van 27mm dik. Heel stevig voor een goede basis. Het werkblad ligt als “plank” in de kast met een totale lengte van 1.5 meter.

Ik wilde geen ruimte verliezen door te werken met poten of een onderstel. Tegen de achterwand en beide zijkanten bevestigde ik steunbalken zodat het werkblad als het ware zweeft. Prima oplossing om een werkblad passend te maken tussen 2 muren.

Bekijk al ons plaatmateriaal

Troep

Sinds wij kinderen hebben is ons huis een troep, een rommeltje… Rommel in huis zorgt voor rommel in mijn hoofd. Ook al leg ik zware sancties op het laten rondslingeren van troep, in opruimen hebben de kinderen geen zin. Ze zijn te moe, nog niet klaar met spelen of ze vinden het zonde om het vliegtuig (OW, was dat een vliegtuig?) van blokken stuk te maken.

Ik maak stiekem ook meer rommel dan ik zou willen. Ik gooi papieren op een stapel om er vervolgens nooit meer naar te kijken. Één ding wist ik zeker, mijn werkplek moet overzichtelijk, netjes en opgeruimd blijven.

Ik besloot van berken multiplex, 15 millimeter een opberger te maken. Over de hele lengte heb ik een bak gemaakt met diverse vakken voor allerlei pennen, frutsels en papieren. Handig toch? In dezelfde opbergbak heb ik een stekkerdoos verstopt. Rechts in de hoek heb ik een flink gat gemaakt voor de doorvoer van kabels. Hoppa! Geen troep op mijn werkplek.

Stromende ideeën

Als ik eenmaal begin, ben ik niet meer te stoppen. Het idee begon met een eenvoudige plank tegen de wand, maar inmiddels werk ik aan een volledige ingerichte werkplek.

Aan de wand heb ik een eenvoudig kastje gemaakt van 15 mm berken multiplex. Ik nam de volledige lengte van de muur aan als maat en ook deze materialen liet ik op maat zagen. Superhandig!

Naast mijn werkplek bevindt zich een spuuglelijke verwarming. Ik weet niet of er ook mooie verwarmingen bestaan, maar ik wilde dit oplossen met een mooie ombouw. Ik liet voor de boven en voorkant 2 grote planken haaks zagen. Voor de afmetingen nam ik de volledige lengte van de verwarming en voor de bovenkant nam ik de diepte. Thuis heb ik van deze planken zelf stroken gemaakt van 5,0 cm breed. Je kunt deze stroken eventueel ook op maat laten zagen, maar ik wilde dit graag zelf doen om kosten te besparen.

Ik timmerde een eenvoudig frame waarop ik de stroken van 5,0 cm bevestigde. Om telkens dezelfde opening te creëren gebruikte ik zo’n zelfde strook als meetlat (15 mm kopse kant). Met houtlijm zorgde ik voor een strakke verbinding.

Afmetingen van mijn DIY project

~222,0 x ~45,0 x ~6,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken