Audio / Video meubel op maat, door Ingolf

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Ingolf

Ingolf

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Na de succesvolle afronding van mijn keukenfrontjes project (zie elders op deze pagina) begon het weer te jeuken! Gelukkig was de Ikea kast waar de TV op stond té lelijk... Dus tijd voor een nieuw Audio Video meubel. Nu precies op maat!

Audio meubel met eigen design

Ik wilde een eenvoudig kastje maken met een ranke en luxe uitstraling. Deze hele kast bestaat uit 5 onderdelen. 4 planken aan alle zijden in verstek gezaagd uit 18 mm MDF en 1 middensteun uit 30 mm MDF. De middensteun is van boven en onder vastgezet met schroeven, alle andere verbindingen alleen houtlijm. Na het verlijmen is de binnenzijde gegrond en afgelakt in grijs. De buitenkant heb ik voorzien van echt hout fineer en daarna in de olie gezet. Het fineer had ik besteld bij AliExpress... maar dat is geen aanrader. Het is te dun om goed te verwerken. Wil je dit ook gaan doen: ga dan niet voor de budget optie zoals ik heb gedaan! Fineren is tijdrovend en precies werk, maar niet moeilijk. Smeer het MDF helemaal in met houtlijm, laat het drogen (30-45 minuten) en als je eigenlijk denkt: nu plakt het niet meer.... leg dan het fineer er op, pak een strijkbout op een vrij lage temperatuur en strijk het stevig aan. Wel even een velletje papier tussen de strijkbout en het hout doen. Daarna is het alleen een kwestie van schoonsnijden. Het eindresultaat is geweldig!

De afmetingen van het project

125,0 x 42,0 x 29,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ingolf en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

106,89 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken