MDF Zwart

MDF Zwart
MDF Zwart
MDF Zwart

Configureer MDF Zwart

37,40 p/m2

Productinformatie

Korte specificaties

Uitstraling

Mat

Merk

Finsa

Dikte

12 mm, 16 mm, 18 mm, 19 mm, 25 mm, 9 mm, 3 mm, 30 mm, 38 mm, 10 mm

Type

MDF

Variant

MDF Zwart

Kleur

Zwart / Grijs

Gegrond

Nee

Verlijming

MR, Interieur

Keurmerk

70% PEFC

Type toplaag

Onafgewerkt

Geschikt voor

Binnen

Toplaag

Door en door

Belangrijke informatie

  • Splintert niet
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
  • Hard en gebruiksklaar oppervlak
  • Unieke textuur
  • Door en door zwart gekleurd
  • Enkel nog af te lakken

Beschrijving

MDF Zwart is een goede keuze wanneer je een meubel wilt maken in een donkere kleur. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert. Het heeft een zuigende werking en is daarom alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden. De plaat is door en door gekleurd met zwart pigment. Dit betekent dat de plaat tot in de kern gekleurd is, maar niet dat de plaat gitzwart is. Je ziet namelijk nog wel de vezelstructuur in de plaat zitten.
Lees meer

Aanbevolen combinaties

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

UitstralingMat
MerkFinsa
Dikte12 mm, 16 mm, 18 mm, 19 mm, 25 mm, 9 mm, 3 mm, 30 mm, 38 mm, 10 mm
Type MDF
VariantMDF Zwart
KleurZwart / Grijs
GegrondNee
VerlijmingMR, Interieur
Keurmerk70% PEFC
Type toplaagOnafgewerkt
Geschikt voorBinnen
ToplaagDoor en door

Je kiest voor MDF Zwart wanneer je een decoratief project binnenshuis wilt maken in een donkere kleur. Het afwerken kost weinig tijd, omdat de plaat al de juiste kleur heeft. Je gebruikt MDF Zwart bijvoorbeeld voor een tv-kast die je in een donkere kleur wilt aflakken of om zelf speakerboxen te maken.

Wat is MDF precies?

MDF valt in de categorie vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. De houtvezels zijn gemengd met een zwart pigment, waardoor de gehele plaat tot in de kern zwart gekleurd is (door en door gekleurd). Dit betekent echter niet dat de plaat gitzwart is, voor een echt gitzwarte plaat MDF is schilderen nog steeds nodig. Door het productieproces is MDF een sterk plaatmateriaal. Het heeft een glad en gebruiksklaar oppervlak en een hoge slijtvastheid. Omdat het een zuigende werking heeft, is het alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Het bewerken van MDF

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Omdat MDF Zwart al de juiste kleur heeft is gronden in principe niet meer nodig en kun je direct aan de slag met (transparante) lak. Voor een dekkend resultaat is het wel aan te raden om het materiaal eerst te behandelen met een grondverf. Dit zorgt ervoor dat de zuigende werking wordt verminderd en de lak beter hecht. Een andere mogelijkheid is ook om het materiaal te beplakken. In dat geval kun je profijt hebben van de kleur van het materiaal als dat decoratief gezien jouw voorkeur heeft.

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen met MDF maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet