Thuiswinkel Waarborg

Muziek Vinyl kast van Populieren Multiplex, door Julius

Muziek Vinyl kast van Populieren Multiplex, door Julius
Muziek Vinyl kast van Populieren Multiplex, door Julius
Muziek Vinyl kast van Populieren Multiplex, door Julius
Muziek Vinyl kast van Populieren Multiplex, door Julius

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Omschrijving

Ik was al enige tijd opzoek naar een kast waar ik mijn versterker en LP’s in kwijt kon. Na oneindig lang op Pinterest en Marktplaats gezeten te hebben, uiteindelijk toch de knoop doorgehakt om er zelf een te maken.

DIY: op maat gemaakte vinylhoes

Eerst apparatuur opgemeten, waarna ik de bouwtekening heb gemaakt (zie afbeeldingen). Wilde twee consoles/kastdelen van verschillende hoogtes hebben. Om het wat meer ruimtelijk te laten ogen, heb ik ervoor gekozen om deze van elkaar te scheiden door er een kortere en smallere plank van 9 mm Fins Vuren underlayment tussen te plaatsen. Heb deze uiteindelijk heel simpel bevestigt d.m.v. dubbelzijdig tape. Bij beide kast delen ben ik begonnen met alle hartlijnen uit te tekenen op de onderste lange panelen van de kastdelen. Zodra dit gedaan was, boorde ik 2 gaten van 10 mm diep, 5,0 cm verwijderd van de rand waarna ik een deuvel set gebruikte om impressies te maken op de onderkant van het desbetreffende schot (deuvel set, met een boorgeleider zodat je recht boort is een must! Evenals een winkelhaak!). Doe dit voor zowel de boven- en onderkant en het geheel moet als een grote mechano-set in elkaar schuiven. De planken die ik heb gebruikt waren 18 mm dik. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om met deuvels te werken van 6 mm dik. Toen alles voorgeboord was en alle deuvels pastte, heb ik eerst nog de binnenzijde van de onderste plank (150,0 x 40,0 cm) in de blanke lak gezet (3 dunne lagen). Om te voorkomen dat ofwel mijn versterker of het telkens in en uit halen van de LP’s het hout zal beschadigen. Eerst begonnen met het bevestigen van de buitenkanten. Deze zijn verstek gezaagd, dus makkelijk te lijmen. Check deze site voor hoe je dit het beste kan aanpakken. Hierna was het alleen nog een kwestie van de achterzijde, de schotten en de bovenkant te lijmen met voldoende houtlijm en onder spanning zetten met grote houtklemmen (of in mijn geval heeeeeel veeeel schilderstape). Om nog extra druk uit te oefenen heb ik nog een aantal zware boeken er opgelegd. TIP: Pak een oude tandenborstel en een glas water en borstel de randen waar overtollig houtlijm uitsijpelt schoon. Zo voorkom je dat je opgedroogde houtlijm moet wegbikken. Als laatst heb ik nog de buitenkanten in de blanke beits gezet (ongeveer 3 - 5 dunne lagen). Poten bevestigd ( google zwarte stalen poten), en een gat in het linker gedeelte van de bovenste kastdeel geboord (gebruik hiervoor een gatzaag).

Vinyl kast van Multiplex Populieren

Buiten maten (LxBxH) inclusief poten zijn als volgt: 150,0 cm x 40,0 cm x 79,1 cm.

Ervaring met TOSIZE.com

Erg fijne service. Helaas was er iets verkeerd gegaan met mijn bestelling (2 van de verstekkingen, van beneden naar boven ipv boven naar beneden) maar dit werd met de express service direct opgelost. Erg te spreken over de wijze hoe de planken met zorg zijn verpakt en de kwaliteit van het zaagwerk! Kom zeker en snel terug bij jullie!

Geen resultaten gevonden