Eigen ontwerp boekenkastjes op wielen van multiplex, door Herman

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.beStart direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Herman

Herman

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Samenvatting

Herman deelt zijn zelf ontworpen boekenkastjes op wielen, gemaakt van multiplex. Zijn creatieve project biedt inspiratie voor het maken van functionele en esthetische opbergoplossingen. Hij neemt je mee door zijn ervaringen en stappen in het DIY-proces, waardoor je inzicht krijgt in zijn unieke aanpak.

Omschrijving van KLANTNAAM

Ik heb 2 boekenkastjes op wielen gemaakt met lades van multiplex. Het zijn van origine nagemaakte kastjes van verschillende designers, maar ik heb ze zo veranderd dat ze nu uit 1 familie lijken te komen. Alles is 18mm dik multiplex berken hout.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ten opzichte van bestaande kastjes heb ik wat aanpassingen gedaan in het design en de maten zelf 'verzonnen' door eerst van oude Ikea planken de kastjes ruw in elkaar te timmeren en in onze huiskamer te zetten. Daarna heb ik wat aanpassingen gedaan (diepte en breedte iets veranderd). Daarna heb ik in Illustrator de werktekeningen gemaakt en hout besteld op TOSIZE.be.

Voor de lades heb ik een marge gehouden van 2mm op de lades heen. En ik heb 4 mm ruimte gelaten tussen de blokken van het grote kastje. Zo lijken het gestapelde 'kisten'. De rondjes die uit de lade frontjes zijn gehaald zijn 35mm in plaats van de beoogde 40mm want dat bleek tijdens het maken toch te groot. Het in elkaar zetten heb ik als eerste met afplaktape gedaan en vervolgens met een spijker-gun alles aan elkaar geschoten. Dit is een precies werkje want de spijkers die ik gebruikte waren 5 cm lang. Dus als je een beetje scheef schiet, komt de spijker door de zijkant van het hout eruit. Beste om dit met 2 man te doen zoals ik gedaan heb. Ik heb geen lijm gebruikt.

De binnenkanten van de lades bestaaan uit 12mm multiplex en ik heb met latjes geleiders gemaakt bij het grote kastje. Het klein kastjes schuift over het plankje. Eronder heb ik 2 tie-rips geplakt zodat deze beter schuift. Vervolgens alle randen geschuurd en afgewerkt met matte UV-bestendige houtlak. 2 tot 3 lagen. Als laatste de wieltjes eronder gezet met schroeven.

Afmetingen van mijn DIY project

  • Grote kastje: 54x35x80cm
  • Kleine kastje: 40x30x44cm

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Herman en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1 item in totaal

€ 269,44


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken