MDF Lakdraagfolie V313

MDF Lakdraagfolie V313
MDF Lakdraagfolie V313
MDF Lakdraagfolie V313

Configureer MDF Lakdraagfolie V313

39,83 p/m2

Productinformatie

Korte specificaties

Dikte

12 mm, 18 mm

Gegrond

Ja

Geschikt voor

Vochtige ruimtes, mits voorbehandeld

Keurmerk

70% PEFC

Kleur

Wit

Max. breedte (mm)

1180

Max. lengte (mm)

2380

Toplaag

2 zijdes

Type

MDF

Type toplaag

Grondlaag / Lakdraagfolie

Uitstraling

Onafgewerkt

Variant

MDF Vochtwerend V313 Lakdraagfolie

Plus en minpunten

 • Vochtwerend
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Grote buigsterkte
 • Direct klaar voor gebruik
 • Folie vermindert absorptie van verf
 • Sterk materiaal met een hoge buigsterkte
 • Glad oppervlak
 • Alleen binnenshuis te gebruiken

Beschrijving

MDF Lakdraag V313 is voorzien van een lakdragende folie die het gronden van het materiaal overbodig maakt. Het is dus zeer geschikt voor het maken van onder andere meubels voor binnenshuis in vochtige ruimtes, die je wilt aflakken. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst en bij MDF Lakdraag V313 is hierbij een speciale, vochtwerende, lijmsoort gebruikt. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is en niet splintert.

Lees meer

Aanbevolen combinaties

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Dikte12 mm, 18 mm
GegrondJa
Geschikt voorVochtige ruimtes, mits voorbehandeld
Keurmerk70% PEFC
KleurWit
Max. breedte (mm)1180
Max. lengte (mm)2380
Toplaag2 zijdes
Type MDF
Type toplaagGrondlaag / Lakdraagfolie
UitstralingOnafgewerkt
VariantMDF Vochtwerend V313 Lakdraagfolie

Toepassingen

 • Keuken
 • Vensterbanken
 • Badkamermeubilair
 • Betimmering
 • Meubels
 • Interieur
 • Kasten
 • Ombouw
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

MDF lakdraagfolie V313 platen op maat online bestellen

Bestel je op maat gezaagd MDF lakdraagfolie V313 gemakkelijk online. Vochtwerend MDF kan je in diverse vormen op maat laten zagen of frezen. De meest gekozen vorm hierin is een rechthoek, maar wij frezen ook cirkels, ovalen, zeshoeken of zelfs parallellogrammen voor je op maat. Wil je jouw doe-het-zelf project netjes afgewerkt hebben? Kies dan voor één van de beschikbare (rand)afwerkingen.

Lees snel verder:

 

Vochtwerend MDF met een lakdraagfolie: wat is het?

MDF Lakdraag V313 is aan beide zijden voorzien van een lakdragende folie die het gronden van het materiaal overbodig maakt en waardoor je gelijk aan de slag kan met de gewenste kleur verf of lak. Door de folie is de zuigende werking van het materiaal sterk verminderd. De folie zit aan beide kanten, zodat het risico van het werken van het materiaal er nauwelijks meer is.

De homogene opbouw maakt MDF in vergelijking tot andere plaatmateriaal minder gevoelig voor krimpen en uitzetten bij wisselende temperaturen. MDF lakdraag V313 kan gebruikt worden in vochtige ruimtes, echter is deze houtsoort niet geschikt voor toepassingen buitenshuis.

Een MDF plaat is opgebouwd uit gedroogde houtvezels en lijm, bij MDF Lakdraag V313 is hierbij een speciale, vochtwerende, lijmsoort gebruikt. Deze houtvezels zijn vervolgens onder hoge druk en temperaturen samen geperst tot een MDF plaat.

MDF lakdraagfolie is een constructieve plaat. Dit betekend dat dit plaatmateriaal nog de nodige afwerking nodig heeft voordat deze ingezet kan worden voor zichtwerk. MDF lakdraagfolie is niet geschikt voor toepassingen in vochtige ruimtes of buitenshuis.

Beschikbare diktes van MDF lakdraagfolie V313

MDF kun je bestellen in verschillende diktes. Je kunt gemakkelijk je gewenste dikte aangeven tijdens het bestelproces. Zo weet je zeker dat het plaatmateriaal voldoet aan jouw eisen: zowel het formaat als de dikte van het materiaal. De volgende diktes zijn beschikbaar: 12 mm en 18 mm

Bewerken van MDF lakdraagvolie V313 platen

MDF is heel gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. MDF lakdraag V313 is voorzien van een lakdragende folie, waardoor gronden niet meer nodig is. Je kan gelijk aan de slag met het aflakken van het materiaal. De kopse kanten vragen om wat extra aandacht. Om de zuigende werking van de kopse kanten tegen te gaan zijn er verschillende mogelijkheden: verdunde houtlijm met wat water gebruiken, plamuur of een speciale randsealer.

Specifieke toepassingen MDF lakdraagfolie V313

MDF is het materiaal voor meubelwerk en interieurtoepassingen. Het is één van de meest populaire soorten plaatmateriaal. Dat komt doordat het zeer makkelijk te verwerken én ook nog eens betaalbaar is. MDF lakdraag V313 is voor veel toepassingen beschikbaar en ook nog eens gemakkelijk af te werken. Denk hierbij aan meubilair, een (tussen)wand of een ombouw. Door de vochtwerende eigenschappen is het ook mogelijk om meubels te maken voor vochtige ruimtes, denk hierbij aan badkamermeubels of een keuken.

Alternatieven voor vochtwerend MDF met lakdraagfolie

Is MDF lakdraag V313 toch niet de juiste houtsoort voor jouw klus of heb je een variant nodig die buitenshuis toegepast kan worden? Ga dan voor MDF tricoya of MDF exterieur. Bekijk hier onze andere MDF plaatmaterialen:

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen met MDF maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet