MDF Ecologique

MDF Ecologique
MDF Ecologique
MDF Ecologique

Configureer MDF Ecologique

26,47 p/m2

Productinformatie

Korte specificaties

Dikte

12 mm, 18 mm, 9 mm

Gegrond

Nee

Geschikt voor

Binnen

Keurmerk

FSC® mix 70%

Kleur

Beige / Bruin

Max. breedte (mm)

1180

Max. lengte (mm)

2380

Toplaag

Door en door

Type

MDF

Type toplaag

Onafgewerkt

Uitstraling

Onafgewerkt

Variant

MDF Ecologique

Verlijming

MR, Interieur

Plus en minpunten

  • Formaldehyde-arm
  • Gemakkelijk te bewerken
  • Splintert niet
  • Sterk zuigende werking

Beschrijving

MDF Ecologique is een MDF-soort die formaldehydearm is. Standaard MDF stoot in de loop van de tijd steeds een beetje formaldehyde uit. Als je MDF wilt toepassen in ruimtes waar temperatuurs- en vochtigheidsgraadwisselingen kunnen voorkomen dan is MDF Ecologique een goede keuze. MDF Ecologique is geschikt voor droge en vochtige ruimtes binnenshuis.
Lees meer

Aanbevolen combinaties

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Alle klusbenodigdheden

Gereedschappen, IJzerwaren, Lijmen, kitten en verf

Klusbenodigdheden bekijken

Product eigenschappen

Dikte12 mm, 18 mm, 9 mm
GegrondNee
Geschikt voorBinnen
KeurmerkFSC® mix 70%
KleurBeige / Bruin
Max. breedte (mm)1180
Max. lengte (mm)2380
ToplaagDoor en door
Type MDF
Type toplaagOnafgewerkt
UitstralingOnafgewerkt
VariantMDF Ecologique
VerlijmingMR, Interieur

Toepassingen

  • ltifuntioneel paneel, de slimme keuze bij:
  • Ruimtes met sterk wisselende temperaturen
  • Slechte ventilering
  • Wanneer het milieu-aspect een rol speelt
  • Wanneer het gezondheid een rol speelt
Alle voorbeelden van anderen
Thuiswinkel waarborg

MDF Ecologique is een MDF-soort die formaldehydearm is. Dit komt omdat MDF Ecologique wordt geproduceerd van naaldhoutvezels zonder toegevoegde formaldehyde. MDF Ecologique kan gebruikt worden in ruimtes waar gezondheid extra belangrijk is, zoals scholen, ziekenhuizen en musea. MDF Ecologique is geschikt voor droge ruimtes binnenshuis.

Wat is MDF precies?

MDF behoort tot de familie van de vezelplaten. De plaat bestaat uit houtvezels die onder hoge druk zijn samengeperst. Dit maakt dat het materiaal gemakkelijk te bewerken is: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. De vezels worden bij elkaar gehouden door hars. Dat maakt dat het belangrijk is om voor het schilderen van het materiaal, goed te ontvetten. Ook heeft het materiaal een zuigende werking. Het is daarom alleen geschikt voor toepassingen binnenshuis en in droge omstandigheden.

Formaldehyde-arm

Formaldehyde is een gas wat van nature in hout zit, maar ook in lijmen, ontsmettingsmiddelen en andere producten. In kleine hoeveelheden is formaldehyde ongevaarlijk, maar in grote hoeveelheden kan het irritaties en ontstekingen veroorzaken. De lijm die bij standaard MDF wordt gebruikt, bevat formaldehyde. In de loop van de tijd laat MDF steeds een beetje formaldehyde vrij. Dit is in de meeste gevallen geen probleem, maar als een ruimte een hoge vochtigheidsgraad, sterk wisselende temperaturen of een slechte ventilering heeft, kan de formaldehyde in grotere hoeveelheden vrijkomen. Hierdoor neemt de kans op irritatie en ontstekingen toe. Standaard MDF voldoet aan de E1 norm, wat inhoudt dat de afgifte van formaldehyde minder dan 0,01 ppm (=parts per million) is. Bij MDF Ecologique is deze uitstoot nog minder. De aanwezigheid van formaldehyde van dit materiaal is gelijk aan of minder dan van nature in hout aanwezig.

Het bewerken van MDF

MDF is gemakkelijk te bewerken: bij frezen en zagen, splintert het materiaal niet. Voor een goed dekkend eindresultaat is het aan te raden om het materiaal eerst te behandelen met een grondverf. Dit zorgt ervoor dat de zuigende werking wordt verminderd en de lak beter hecht.

Laat je inspireren door anderen

DIY Inspiratieblog

Bekijk alle inspiratie projecten

Wat anderen met MDF maakten

Vergelijkbare producten

Maak je project compleet