Thuiswinkel Waarborg

Linnenkast kamerhoog met MDF maken, door Nico en Marion

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

3 minuten

Bovengemiddeld

Schets

Omschrijving

Royale linnenkast met smalle openslaande deuren. 4 compartimenten/kasten waarvan 2 gecombineerd ladenkast/hangkast en 2 met aangepaste behoefte legplank/hangkast/schoenenlade. De kast is kamerhoog op onderplint van 6,0 cm hoog en afwerkplint bovenzijde van 3,0 cm. dit heeft geresulteerd in een kastdeurhoogte van 250,0 cm

Een linnenkast op maat maken, hoe doe je dat?

Het stappenplan; een linnenkast op maat maken


Deze linnenkast is grofweg in een aantal stappen gerealiseerd. We hebben de kast in deze stappen verdeeld omdat we twijfelden tussen schuifdeuren of openslaande deuren.

Stap 1: een schets maken

Stap 2: we hebben de gehele kast indeling met lades opgebouwd.

Stap 3: de deuren monteren.

Stap 4: afwerking/schilderwerk en montage greeplijsten (nog uit te voeren)

 

Een linnenkast op maat maken kan je zelf!


De klus is natuurlijk begonnen met inmeten en daarbij wordt je direct geconfronteerd met afwijkingen in vlakheid vloer en stucwerk. Gevolgd door speurwerk naar benodigde maten voor met name de hangende kleding (gelukkig kan je veel vinden via pinterest ed.) en maatvoering voor de gewenste laden. Wij hebben gekozen om de gehele kast op te bouwen met lakdraag MDF in diverse dikte maten,

Vervolgens hebben we het een en ander omgezet in werkschetsen en detailschetsen inclusief maatvoering. Dit kost best veel tijd en denkwerk. Maar dit maakte de uiteindelijk de bestelling veel gemakkelijker!

De bestelling gedaan bij OPMAATZAGEN.nl. De levering is perfect verzorgd en de klus kon beginnen.

Alle voorbewerkingen, groeven frezen/zagen/afronden, hebben we in eigen beheer uitgevoerd, gelukkig beschikken we over een ruime sortering gereedschap. Alle laden zijn gebaseerd op Blum Tip-on ladegeleiders waarbij i.v.m. de breedte synchroon koppelingen zijn gebruikt.

Alle afwerkranden zijn vooraf behandeld met randsealer voor hout zodat het afschilderen (MDF) eenvoudiger wordt. Het opbouwen van de kast koste toch wat moeite ivm de kamerhoge afmetingen maar door de maatvastheid van OPMAATZAGEN.nl was dit goed te doen.

Het afhangen van de deuren was een uitdaging, maar is zeer goed gelukt. Rest ons het beslissen over de eindafwerking/kleur.

 

Linnenkast op maat

Hoogte x diepte x kastbreedte

Bruto 

260,0 x 63,0 x 332,0 cm

Netto

246,0 x 60,0 x 320,0 cm

Ervaring met TOSIZE.com

We hebben al meerdere malen gebruik gemaakt van leveringen van OPMAATZAGEN.nl en ook deze keer was het perfect verzorgd. Een zeer goed werkend bestelprogramma met duidelijke instructies en heldere uitleg. Kan eerlijk gezegd niet fout gaan. De levering en aflevering is ook deze keer weer 100% in orde. Voor een volgend project zullen wij zonder voorbehoud weer kiezen voor OPMAATZAGEN.nl